CLARION HOTEL

Architect | Input Interiors

Location | Gothenburg

Product | Calliope by Marcel Wanders

Hidden away in a small room at the back of the Clarion Post Hotel in Gothenburg, the restaurant VRÅ (meaning ‘nook or corner’ in Swedish) certainly lived up to its name. But after several years of critically acclaimed reviews it was time to step out of the corner and move up one floor to the large, attractive hall that was once the local post office for Gothenburg residents.

The restaurant has been designed by Semrén & Månsson, with Input interior responsible for construction project management and realising the interior design concept, which reflects the restaurant’s vision of being sustainable in every aspect. Genuine and sustainable materials have been used, harmonising with the fine basic workmanship of the venue.

The Nordic and Japanese styles are related, and materials such as stone, glass and wood have served as cornerstones for the project. At the same time the fine, authentic backdrop of the building has provided a contrast to the Japanese-inspired elements, creating an interesting setting.

Calliope by Marcel Wanders, with its sophisticated yet bold personality, perfectly completes this environment.